Foreningens historie

 
Foreningen blev stiftet i 1948
 
På Bornholm havde der længe været interesse for fisk og fugle hobbyen. Der havde været enkelte tiltag til at stifte en forening, men det var endnu ikke lykkedes. Men den 1. april indrykkede Ludvig Poulsen, Rønne en annonce i dagspressen på Bornholm:
 
"Venner af tropiske fugle, fisk og planter på Bornholm vil nu få lejlighed til at diskutere de ting, de beskæftiger sig med i deres fritid, idet en kreds af interesserede har indkaldt til møde på Rådhuskroen den 5. april. Formålet er at skabe interesse for dannelse af en bornholmsk afdeling under Stuekultur København".
 
En snes mennesker henvendte sig, og foreningen blev dannet.
 
Kontingentet blev fastsat til 2,00 kr.
 
Den 22. april 1948 blev der afholdt generalforsamling, hvor vedtægter og foreningens navn "Foreningen for Stuekultur, Rønne", blev vedtaget.
 
Derefter afholdtes medlemsmøde, og der kom 25 medlemmer.
 
Nu tæller foreningen 120 medlemmer.
 
Der foregår mange spændende ting i foreningen. Foreningen er opdelt i interessegrupper og hver gruppe har månedlige træf enten i vort klublokale eller hjemme hos medlemmerne.
 
Ligeledes er der ture til udstillinger i det øvrige Danmark, men også til Sverige er der ture.
 
Hvert år afholdes en udstilling på Østre skole i Rønne, og det er årets højdepunkt for medlemmerne. Det er indtil nu blevet til 50 udstillinger, så det er altså ikke hvert år, det har været muligt at stable en udstilling på benene, men det tilstræbes. Alle ser frem til at vise netop deres fugle, fisk, krybdyr eller blomster til andre interesserede.